6012 236 6551 6016 225 1579

Sinar Zamdurrani

Doa Usaha & Ikhtiar, Insya Allah ada jalannya.

Wangian Kasturi Zafran

Kasturi Za’ffran merupakan kombinasi bahan tumbuhan herba Zafrran dan wangian kasturi (Kasturi kijang) sesuai digunakan untuk semua peringkat umur. Zaffran (Saffron) atau nama saintifiknya Crocus Sativus adalah sejenis tumbuhan herba yang hanya boleh didapati di beberapa buah Negara sahaja iaitu diIran dan sepanyol serta sedikit ditanam di Kashmir.

Ianya merupakan rempah yang terbaik, terwangi dan termahal di dunia yang turut dikenal sebagai “King Of Spices”. Stigma bunga Za’ffran ini juga telah digunakan secara meluas di seluruh dunia terutama di Negara-negara Timur Tengah.

Selain untuk melazatkan makanan, ianya juga bahan terbaik untuk kesihatan, perubatan, minyak wangi yang kaya dengan vitamin B2, hydrochloric acid dan Riboflavin. Za’ffran adalah herba yang digunakan semenjak Zaman Rasulullah SAW lagi serta para-para sahabat dengan pelbagai tujuan terutamannya untuk mencerdaskan akal. Terdapat pelbagai kaedah penggunaanya seperti mana disebutkan dalam kitab-kitab tua serta kitab perubatan Islam mengenai khasiatnya. Ia juga dianggap sebagai herba Ajaib bagi sesetengah pengamal Perubatan Islam kerana kelebihan dan Keistimewaanya yang tinggi dan tersendiri.

Antara keistimewaan wangian Kasturi Zaffran :-

  • Merawat selesema dan menghilangkan sakit kepala
  • Menghindari angin ahmar
  • Amalan orang-orang soleh dan sunnah Rasulullah SAW
  • Wangian Harum yang menyegarkan dan bau yg menyenangkan
  • Sesuai dipakai untuk majlis keramaian dan semasa bertugas
  • Wangiannya untuk kecerdasan minda dan menguatkan Ingatan
  • Wangian Zaffran untuk menguatkan Hafazzan (Riwayat daripada Imam Ali)
  • Satu Ikhtiar bagi rawatan penyakit Gangguan (Angkara Sihir,Histeria) Cara Guna Mulakan dengan Al-Fatihah dan Selawat 3 kali Keatas Nabi S.A.W

Wangian Kasturi Zafran


Wangian Kasturi Zafran
(Kandungan : 7ml - Botol/Packaging mungkin berbeza dari gambar tertera)
RM38.00SM
RM43.00SS
Beli Sekarang!Beli Sekarang!